‘Mooi duurzaam is niet lelijk’

En het is ook niet saai. Niet stoffig. En niet duur. Sterker nog, tweedehands meubels zijn tegenwoordig hip. Unieke spullen geven jouw thuis immers een eigen gezicht. En zelfs designer stukken zijn – in vintage staat – betaalbaar. Er is nog zoveel moois in omloop dat het zonde is om gebruikte meubels en decoratie niet een tweede leven te gunnen.

Ik ben Jacqueline Eckhardt en ik vind het leuk om mijn vondsten met jullie te delen. In mijn winkel JALABALA – mid-century vintage verkoop ik vintage meubilair en decoratie uit de jaren 50, 60 en 70. Afkomstig uit Nederland en Centraal-Europa, in een wisselende collectie met kastjes, (kleine) tafels en stoelen. Met glaswerk uit Tsjechië en Italië. En keramiek en aardewerk uit de voormalige DDR. Soms van bekende ontwerpers, soms niet. Maar altijd mooi gemaakt, met eerlijke materialen en een goed verhaal.

Heel graag vertel ik jullie dat verhaal!

Hartelijke groet,

Jacqueline

Brutaliste

Vintage is nogal een breed begrip. Hebben we het over kleding of over meubels? En als we het dan over meubels hebben, welke stijl bedoelen we dan? Interieurontwerpers werken met diverse stijlen: bohemian, Hollywood regency, Italian chique, post modern en brutalisme. Die laatste stijl vind ik zelf geweldig. Ik denk dat ik wel een brutaliste ben…

Wie brutaliste is, heeft de halve wereld!

Brutalisme is een stroming binnen de architectuur die is ontstaan uit het modernisme. Kenmerken: grove, blokachtige structuren van ruw metselwerk of onafgewerkt gewapend beton (brute is het Franse woord voor beton). In brutalistische interieurs komen deze aspecten tot volle wasdom. Denk aan mooie, ruwe ornamenten van gegoten aluminium, grove Braziliaanse, lederen meubelen en unieke robuuste woonaccessoires.

Eckhardt Art

Persoonlijke vintage
uit de jaren 50, 60 en 70

Mijn familienaam is Eckhardt en dat maakt mij enthousiast over alle mid-century vintage- en kunstwerkjes die in de jaren 50, 60 en 70 door naamgenoten zijn gemaakt.

Eckhardt keramiek

Eckhardt & Engel is een (West-)Duitse keramiekfabriek die in de jaren 50 en 60 unieke oorvaasjes, kruiken, schalen en potten fabriceerde.

Eckhardt schilderkunst

H.W. Eckhardt (1884-1946) schilderde tot aan het midden van de vorige eeuw vooral havengezichten, boerderijen en stillevens. Zijn gesigneerde werk staat geregistreerd als klassieke betaalbare Nederlandse schilderkunst.

Blijf op de hoogte

Volg ons op INSTAGRAM